Supporttekniker inom First Line Support

Som Supporttekniker kommer du att arbeta med att leverera den bästa tänkbara servicen till våra kunder. Målet är att vara den bästa servicedesken i Norr och Västerbotten. Vill du vara med på resan?

I rollen kommer du att hantera det dagliga arbetet innefattande mottagande och registrering av inkommande ärenden och felavhjälpning både via telefon och remote. Du kommer hjälpa användarna i deras plattform som är baserad på Windows och Office 365, även nätverksrelaterande frågor kommer vara en del av din vardag.

Ditt arbete går ut på att dagligen ta emot de supportärenden som kommer in och göra prioriteringar efter behov och tid. Du kommer i huvudsak att hantera ärenden på egen hand men även hänvisa vidare vid komplicerade och omfattande problem. Tillsammans med dina kollegor samarbetar ni för att gemensamt nå uppsatta mål.

Vi värdesätter engagemang och kundfokus, två värdeord som betyder mycket även för dig. Genom att fokusera på dessa områden kommer du vara med att skapa arbetsglädje, skapa kundnytta och lyfta företaget till nya höjder. Vi är måna om att du ska trivas i ditt dagliga arbete och vill också erbjuda dig möjlighet att växa inom företaget. Det är upp till dig att visa vad du vill och vart du vill.

Har du ett stort intresse för IT och vill lära dig mer om högklassig service? Vill du kombinera ditt tekniska kunnande med kundbemötande är denna tjänst något för dig!

Kvalifikationer vi söker är:
• Kunskaper inom Active Directory, VMware, Hyper-V, Office365 samt Windows 10
• Kunskaper inom nätverk.
• God social och analytisk förmåga
• Körkort

Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten eftersom, som vi nämnde ovan, är målet inriktat på att bli bäst. För att komma dit behövs du som är drivande, konsultmässig och har en väl utvecklad samarbetsförmåga med såväl kunder som kollegor.

Du har stor förmåga att skapa förtroende i kraft av din person och dina erfarenheter samt är en lagspelare och ha en stark vilja att dela med dig av din kunskap till andra. För visst är det härligt att vara ett gäng positiva kollegor som jobbar tillsammans mot fullständigt nöjda kunder! Vi söker efter dig som gillar förändring och som trivs med att arbeta i en organisation i rörelse.

För mer information kring tjänsten, kontakta vår konsultchef Thomas Eriksson, telefon 0910-58 59 36 eller thomas.eriksson@ricoh-itpartner.com. Skicka din ansökan till jobb@ricoh-itpartner.com senast den 31/3-19

Arbeta hos oss

Hos oss på Ricoh IT Partner Norr får du arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med några av de bästa. Våra medarbetare får nya relevanta kunskaper och färdigheter så att de utvecklas inom sitt område. Vi arbetar aktivt med kompetensutveckling i nära samarbete med våra partners.

Vi satsar konsekvent på paketerade lösningar som kan leva upp till våra kunders krav och gör IT enkelt och kostnadseffektivt för dem. Vi driver på teknikutvecklingen och ser till att vi alltid har tillgång till den teknik och kompetens våra kunder behöver för att deras verksamhet ska fungera så optimalt och effektivt som möjligt.

Vill du också arbeta på ett snabbt växande IT-företag då är vi rätt arbetsplats för dig. Vi är alltid intresserade av nya duktiga medarbetare, välkommen in med en spontanansökan till jobb@ricoh-itpartner.com

Kontakta oss